bibelakademin uppsala pingstkyrka

Välkommen att lära dig mer om Bibeln & livet!

Bibelakademin består av två nivåer. Nivå 1 är för dig som önskar få en grundläggande kunskap om Bibeln och den kristna tron medan nivå 2 är för dig som vill fördjupa din bibelkunskap.

Kursens innehåll 
Nivå 1 är uppdelad på tre delkurser: 1) Gamla testamentet, 2) Nya testamentet, 3) Bibeln och livet. Den första delkursen utgör en introduktion till Gamla testamentet. Den inleds med en översikt av alla böcker, innan blicken riktas mot delkursens övergripande tema som är ”frälsningshistorien”. I kursens andra del ges en introduktion till Nya testamentet. Delkursen inleds med en genomgång av alla böcker innan delkursens huvudtema ”evangeliet” får all uppmärksamhet. Ett av de fyra evangelierna samt en brevtext kommer att läsas igenom från början till slut. I den sista delkursen behandlas flera fristående och aktuella ämnesområden med Bibeln som utgångspunkt.

Nivå 2 är uppdelad på tre delkurser: 1) Gamla testamentet II, 2) Nya testamentet II, 3) Bibeln och livet II. I den första och andra delkursen bearbetas varje bibelbok för sig med fokus på bokens historia, innehåll och budskap. I den tredje och sista delkursen behandlas flera fristående och aktuella ämnesområden med Bibeln som utgångspunkt.

Övrig information
Kursen är på kvartsfart. Nivå 1 träffas måndagar och onsdagar kl 18-21 medan nivå träffas måndagar och onsdagar 9-12. Du kan läsa på båda nivåerna parallellt.

När du slutar kursen får du ett intyg som visar att du gått kursen.

Undervisningen på kursen är gratis, men du betalar en terminsavgift på 250 kr för studiematerial, kopiering, internet, fika och obligatorisk försäkring.

Kurstider
28 augusti 2017 – 8 juni 2018

Ansökan
Löpande ansökan.

ansok-nu-knapp

Kursledare
Robert Wirehag
E-mail

Hitta hit
Bibelakademin i Uppsala Pingst ligger mycket centralt. Vi har våra lokaler i vid gågatan mitt emot S:t Pers-gallerian. Det är enkelt att nå oss med tåg och buss som stannar på Centralstationen, Kungsgatan eller vid Stora torget.

Bibelakademin
Pingstkyrkan
S:t Persgatan 9
753 20 Uppsala

Kursen görs i samverkan mellan Uppsala Pingst och Kaggeholms folkhögskola