Allmän kurs i Uppsala

Allmän kurs med språkträning i Uppsala

Kaggeholms folkhögskola har en filial i Uppsala där det finns allmän kurs för den som vill träna svenska och förbereda sig för gymnasiet.

Målgrupp
Kursen är för dig som är ny i Sverige, har avslutat eller är i slutet av dina SFI-studier och vill fördjupa dina kunskaper i svenska och kanske förbereda dig för studier på gymnasienivå. Kursen är också för dig som har bott en tid i Sverige och vill träna mer svenska.

Kursens innehåll
Kursens fokus är att träna svenska. Det gör vi genom att prata och lyssna på svenska, läsa texter på svenska och skriva på svenska i olika övningar och uppgifter.

Vi fördjupar också vår kunskap om hur demokratin och det svenska samhället fungerar. För att lära oss gör vi studiebesök, samtalar och diskuterar, arbetar både enskilt och med gemensamma projekt.

Det finns också möjlighet att läsa engelska på grundläggande nivå och matematik för att lära sig matematikens ord på svenska.

Övrig information
Kursen är på heltid. Du kan gå ett eller flera år på kursen, beroende på dina förkunskaper och behov.

För att gå kursen måste du vara över 18 år, ha uppehållstillstånd i Sverige och grundläggande kunskaper i svenska (motsvarande SFI).

När du slutar kursen får du ett intyg som visar att du gått kursen och vilka ämnen du har läst.

Kursen ger rätt till studiemedel från CSN.

Undervisningen på kursen är gratis, men du betalar för kursböcker, kopiering, internet, studiebesök, fika och obligatorisk försäkring.

Kursstart
Höstterminen startar 28 aug 2017.
Vårterminen startar 8 jan 2018. 

Ansökan
Löpande ansökan.

ansok-nu-knapp

Kursledare
Monica Vaber
070-9565592
monica.vaber@kaggeholm.se

Hitta hit
Allmän kurs i Uppsala ligger mycket centralt. Vi har våra lokaler vid gågatan mitt emot S:t Pers-gallerian. Det är enkelt att nå oss med bussar som stannar på Kungsgatan eller vid Stora torget.

Allmän kurs
Pingstkyrkan
S:t Persgatan 9
753 20 Uppsala

Kursen är en del av Kaggeholms folkhögskola och görs i samarbete med Pingstkyrkan Uppsala.